Over Pararius

Pararius is dé grootste onafhankelijke woningwebsite van Nederland. Wij zijn niet verbonden aan een brancheorganisatie en alle professionele aanbieders in Nederland kunnen daarom hun aanbod rechtstreeks op Pararius plaatsen. Hun aanbod en kantoorinformatie wordt op dezelfde wijze aan een bezoeker getoond. Op ons platform vind je daarom een volledig aanbod van huurwoningen en koopwoningen van alle professionele woningaanbieders zoals makelaars, projectontwikkelaars, beheerders en woningcorporaties. Zo krijg jij als woningzoekende een eerlijk en volledig overzicht van het meest actuele koop- en huuraanbod. Wel zo fijn, want zo mis je niets in de zoektocht naar een nieuwe woning.

Pararius maakt de zoektocht naar een huur- of koophuis bovendien gemakkelijker. Onze focus ligt op gebruikersgemak gecombineerd met actueel woningaanbod voorzien van zo veel mogelijk kenmerken. Zo zorgen onze zoekfilters en e-mailupdate met nieuwe woningen ervoor dat je gemakkelijk op de hoogte blijft van de nieuwste woningen. Ook geven we je zoveel mogelijk informatie die jou kan ondersteunen bij het vinden van de ideale woning. De buurt waarin je gaat wonen is zo belangrijk als een woning zelf: op Pararius vind je daarom informatie over de buurt, zoals het aantal scholen en kinderopvang in de omgeving, openbaar vervoer en andere voorzieningen. Ook is het mogelijk om een woning te zoeken op basis van reistijd. Zo zie jij precies op welke alternatieve plekken je nog meer kunt wonen zonder dat je al te lang onderweg bent. Zo helpen wij jou aan alle informatie die je nodig hebt en maak jij de beste keuze. Een thuis is tenslotte meer dan een huis alleen. Ook goed om te weten; dit is allemaal gratis!

Onze missie

De missie van Pararius is helder: Van A tot Z maken wij jouw online zoektocht makkelijk en leuk. Van verhuiswens tot het opbergen van de verhuisdozen; Pararius is er voor jou in iedere fase. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe technologieën om onze bezoekers nóg beter te kunnen helpen. De woningmarkt staat immers nooit stil, en wij dus ook niet. Pararius denkt buiten de gebaande paden en is daardoor het meest vooruitstrevende woningplatform waar vraag en aanbod samenkomen.

Pararius betekent in het Latijn makelaar, tussenpersoon of bemiddelaar. Het Nederlandse woord ‘paraat’, oftewel klaarstaan, is hiervan afgeleid. En dat is precies wat Pararius wil: paraat staan voor alle woningzoekenden, makelaars en andere professionele partijen op de woningmarkt.

Hoe het allemaal begon

Pararius is in 2006 opgezet door een paar jonge verhuurspecialisten die vonden dat het anders moest. Er bestond geen overkoepelende website voor alle huurwoningen van Nederland. Huurwoningen stonden vaak ergens achteraan op websites met koopwoningen, of websites met huuraanbod vroegen geld om de woningen te kunnen bekijken. Het beschikbare huuraanbod was versplinterd over heel Nederland en slecht vindbaar. En toen was daar Pararius, waar al het beschikbare aanbod van Nederland wél direct en gratis te zien is. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een platform voor zowel huurwoningen als koopwoningen waar jaarlijks 70.000 mensen een woning vinden. Pararius wordt maandelijks bezocht door miljoenen mede-woningzoekenden en er maken duizenden vastgoedprofessionals gebruik van onze diensten.

Contact

Heb je een mooie woning op het oog en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met de verhuur- of verkoopmakelaar. De contactgegevens staan op de detailpagina van de woning. Voor problemen met de website of andere vragen kun je mailen naar info@pararius.nl of bellen naar 020-4712111.

Veel succes bij het vinden van je nieuwe thuis met Pararius!

Pararius BV
Overschiestraat 61
1062 XD Amsterdam

Pararius is onderdeel van Real Estate Classifieds B.V.